De Nederlandse Munthandel
De Nederlandse Munthandel


- info@denederlandsemunthandel.nl

Platina munten

 

Op de home - page staat een lijst van munthandelaren van zowel binnen als buitenland . Hier kunt u op uw gemak bij verschillende munthandelaren tegelijk een taxatie van uw muntenverzameling aanvragen  .

 

 

Platina munten 

Edelmetaal dat voor het eerst werd ontdekt door de Italiaan Julius Ceasar Scaliger . Deze Italiaan ontdekte het edelmetaal in de mijnindustrie in Panama en Mexico tijdens het delven van zilver . En noemde deze metaal onmogelijk om te smelten . De Spanjaarden gaven de naam Platino aan dit edelmetaal , wat klein zilver betekent . In deze tijd zagen ze platina als afval . Pas in 1741 wist Charles Wood het edelmetaal te isoleren .

platina munten

Tegenwoordig is platina een wereldwijd gebruikt metaal voor de industrie . Zijn hoge smeltgrens en goede geleiding leent zich tot allerlei doeleinden . Ook zijn er beleggers die deze edelmetaal soort opkopen . Verschillende smelterijen geven platinabaren uit in verschillende gewichten . Gemiddeld genomen ligt de prijs van platina hoger dan van goud . Toch zijn er periode dat de vraag naar goud en daarmee de prijs van goud hoger ligt . Ook worden er platina munten uitgegeven voor beleggers . Ook de verzamelaar kan aan zijn trekken komen met platina munten . De munten zijn soms wel beperkt in uitgifte en daardoor erg duur . Ook zijn ze gemiddeld genomen minder bekend dan de gouden munten en worden ook minder aangeboden .