De Nederlandse Munthandel
De Nederlandse Munthandel


- info@denederlandsemunthandel.nl

Palladium munten

 

Op de home - page staat een lijst van munthandelaren van zowel binnen als buitenland . Hier kunt u op uw gemak bij verschillende munthandelaren tegelijk een taxatie van uw muntenverzameling aanvragen  .

 

palladium munten 

Palladium werd voor het eerst ontdekt in 1803 door William Hyde Wollaston . Deze onderzoekt platina erts in Zuid - Amerika .Meestal wordt palladium gevonden als bijproduct bij winnen van koper en nikkel erts . De hoogste concentratie bevindt zich in Rusland . Dit edelmetaal wordt voor veel doeleinden in de industrie gebruikt . Ook in de auto industrie voor de katalysator .

palladium munten

Ook in de sieradenhandel wordt palladium veel gebruikt . De verkoop van wit gouden sieraden zijn ontstaan door palladium toe te voegen  aan goud . Dit heeft als effect dat de kleur van goud in wit verandert . Daardoor zijn er voor sieraden veel mogelijkheden voor verschillende vormen van versieringen .

Palladium MUNTEN

Tegenwoordig is palladium een wereldwijd gebruikt metaal voor de industrie . Zijn hoge smeltgrens en goede geleiding leent zich tot allerlei doeleinden . Ook zijn er beleggers die deze edelmetaal soort opkopen . Verschillende smelterijen geven palladium baren uit in verschillende gewichten . Gemiddeld genomen ligt de prijs van palladium tussen zilver en goud .  . Ook worden er palladium munten uitgegeven voor beleggers . Ook de verzamelaar kan aan zijn trekken komen met palladium munten . De munten zijn soms wel beperkt in uitgifte en daardoor erg duur . Ook zijn ze gemiddeld genomen minder bekend dan de gouden munten en worden ook minder aangeboden .