De Nederlandse Munthandel
De Nederlandse Munthandel


- info@denederlandsemunthandel.nl

Beleggings munten

 

Op de home - page staat een lijst van munthandelaren van zowel binnen als buitenland . Hier kunt u op uw gemak bij verschillende munthandelaren tegelijk een taxatie van uw muntenverzameling aanvragen  .

 

beleggingsmunten

Fysiek beleggen in zilver is de laatste jaren zeer populair bij beleggers . Niet alleen wordt er een investering gedaan in zilver , maar men krijgt dit zilver ook daadwerkelijk meer naar huis . Zilveren munten zijn zeer aantrekkelijk om te zien en bij tellen van deze munten komt de speciale zilverklank ook naar voren . Nadeel van grote investeringen in fysiek zilver zijn wel dat men ruimte kwijt is om deze zilveren munten op te slaan . Ook brengt het in huis houden van waardevolle munten een risico met zich mee

bellegingsmunten

Deze zilveren munten worden zeer vaak gebruik voor beleggen in fysiek zilver . Voordeel is door grote aanwezigheid en aanbieders van deze munten dat men op ieder moment deze kan bestellen . Dit kan handig zijn als men van koersdaling gebruik wilt maken . Maar de nadelen zijn ook aanwezig . Pittige opslagpremie op de aanschafprijs van deze troy ounce zilveren munten . Zo moet de koers dan ook wel flink stijgen wil men ook daadwerkelijk iets aan deze beleggingsvorm verdienen . Een ander nadeel is dat er verschillende uitvoeringen zijn van de munten . De hoogte van aanschaf verschilt dan ook per uitgifte . Verleiding is er dan om de meer duurdere mooie munten te kopen . En dat is geen beleggers uitgangspunt . Het gaat tenslotte om de knaken.

beleggingsmunten

Naar mijn mening is het beleggen in Nederlands oud betaalmiddel zilveren munten het meest verstandig ( gezien winstoogmerk) . De Nederlandse guldens , rijksdaalders , tientjes van zowel Juliana als Wilhelmina hebben het zelfde zilvergehalte ( 720 /1000 ) . Op deze munten zit een lagere aanschafwaarde . Dit komt omdat in tegenstelling tot de zilveren troy ounce munten geen btw zit . De zilveren guldens  en rijksdaalders van Wilhelmina zijn helemaal een prima zilver investering . Dit omdat niet alleen eventuele stijging van de zilverkoers mee doet , maar ook eventuele stijging in waarde voor verzamelaars van de oude zilveren Koninkrijksmunten . Op twee paardjes wedden voor dezelfde prijs : Een prima gedachte . Nadeel is wel dat men geduld moet hebben om grote partijen van deze munten te vinden .